www.pientalonlaatu.fi
Oulun kaupungin rakennusvalvonnan logo
1. (0/18)Tallennetaan
 
 
Kyllä
Myöh.
Ei
 
Pisteet
1
Onko äänekkäät tekniset laitteet ja tekninen tila sijoitettu etäälle makuu- ja oleskelutiloista sekä huolehdittu teknisen tilan ääneneristävyydestä sekä estetty rakenteellisesti runkoäänen kulkeutuminen asuintiloihin?
Tekniset laitteet voivat aiheuttaa häiritseviä ääniä (erityisesti maalämpöpumppu, lämmönsiirtimet, ilmanvaihtokone).
 
 
 
ARK 
5.00
2
Onko sisätilojen suunnittelussa huomioitu hyvä akustiikka ja estetty korkeiden oleskelutilojen, käytävätilojen ja portaiden kaikuisuus?
 
 
 
ARK 
3.00
3
Ovatko keskenään häiriötä aiheuttavat toiminnat samaan aikaan mahdollisia asunnossa esim. television katselu ja nukkuminen?
 
 
 
ARK 
3.00
4
Onko asunnossa äänieristetty tila esim. musisointia, elokuvien katselua, lasten leikkimistä tai lukemista ja hiljentymistä varten?
Tila voi toimia joko äänekästä toimintaa varten tai rauhallisena työtilana.
 
 
 
ARK 
1.00
5
Onko makuuhuoneet äänieristetty muista tiloista (esim. äänieristetyt seinät ja ovet, äänenvaimennettu ilmanvaihtokanavisto) ja sijoitettu rakennuksen rauhalliseen osaan?
 
 
 
ARK 
2.00
6
Onko erityisesti keittiön ja kodinhoitohuoneen kodinkoneiden sijoituksessa ja valinnassa huomioitu laitteiden äänitaso?
Liesituulettimen äänitaso voi vaikuttaa koko asunnon äänimaailmaan. Runkoääniä aiheuttavia kodinkoneita (pyykinpesukone, astianpesukone) ei tulisi sijoittaa makuutilojen väliseiniä.
 
 
 
ARK 
2.00
7
Onko wc- ja pesutilat äänieristetty muista tiloista, joita esim. vesijohtojen, viemäriputkien sekä ilmanvaihtokanavien kautta kulkeva äänet voivat häiritä?
 
 
 
PS 
1.00
8
Onko katuliikenteen aiheuttamalta melulta suojauduttu esim. dB-ikkunoiden, tilojen sijoittelun, suojaavien piharakenteiden tai kasvillisuuden avulla?
 
 
 
ARK 
1.00
Tee muistiinpano