www.pientalonlaatu.fi
Oulun kaupungin rakennusvalvonnan logo
0/7 yht.
1. (0/8)Tallennetaan
 
 
Kyllä
Myöh.
Ei
 
Pisteet
1
Onko rakennuksen energiatehokkuutta tarkasteltu kokonaisuutena yhdessä kaikkien suunnittelijoiden kesken ja asetettu energiatehokkuustavoitteet rakentamiselle ja asumiselle? Tavoitteena voi olla esimerkiksi tehostettu matalaenergiataso.
 
 
 
 
5.00
2
Onko asuntosi suunniteltu niin hyvin, että se nostaa asuntosi jälleenmyyntiarvoa? Hyvä energiatehokkuus, suunnittelun ja rakentamisen laatu nostaa asunnon arvoa verrattuna rakennuskustannuksiin.
 
 
 
 
2.00
3
Onko kustannuslaskelmassa esitetty, mihin juuri tässä rakennuksessa panostetaan? Esim. korkealaatuiset ikkunat oleskelutilassa, portaat, viherrakentaminen, terassirakenteet, huonetiloittain jaottelu kolmeen hintaluokkaan.
 
 
 
 
1.00
Tee muistiinpano
2. (0/11)Tallennetaan
 
 
Kyllä
Myöh.
Ei
 
Pisteet
1
Onko rakennuksen energiankulutusta tarkasteltu kokonaisuutena yhdessä kaikkien suunnittelijoiden kesken ja asetettu asumisen aikaiset energiankulutustavoitteet? Rakennuksen huoltokirjan yhteydessä tulee tehdä myös kulutusseurantaa.
 
 
 
PS 
5.00
2
Onko asunnon kodinkoneiden ja laitteiden valinnassa huomioitu energiatehokkuus, erityisesti sähkökiukaan valinnassa? Sähkökiukaan kulutuksen osuus tyypillisesti n. 20-30%kotitaloussähköstä.
 
 
 
PIHA 
2.00
3
Onko asunnossa helppokäyttöiset veden, kotitaloussähkön ja lämmitysenergian kulutuksen seurantalaitteet?
 
 
 
LVI 
2.00
4
Oletteko tutustuneet kodinkoneiden, ilmanvaihtolaitteiden, tulisijan ja lämmityslaitteiden käyttö- ja huolto-ohjeisiin?
 
 
 
LVI 
2.00
Tee muistiinpano
Siirry seuraavaan osioon